5 tips til høstferien

Endelig høstferie! For mange betyr det hyttetur på fjellet eller reiser til varmere strøk. De fleste blir likevel i byen eller tar en kombinasjon. Kanskje tar du ikke høstferie i det hele tatt, men vil gjøre noe gøy allikevel? 

Da har vi 5 tips til høstkosellige ting du kan finne på i Oslo. Plukk og miks for en intens dag med kos, eller spre opplevelsene over flere. La oss begynne.

1. En lang morgen

bedrift badstue

Late morgener er kjennetegn på ferie. Møt morgenlyset i en badstue på Aker Brygge og son ut i varmen fra ovnen. Med lyden av rolig musikk på høyttaleren og hyllet inn damp og duft fra eterisk olje kjenner du musklene bli mykere og skuldrene lavere, før du møter dagen. Like i nærheten holder bakeriet Kveitemjøl til. De har bakevarer av surdeig og deilig kaffe og egner seg perfekt til post-badstu-frokost.

2. Eventyrlig kunst

skogtroll nasjonalmuseet

Følelsen etter badstu, nykokt og mør, salig og svevende, er den perfekte tilstand for å oppleve kunst. Da passer det bra at det flotte, nye Nasjonalmuseet kun er et stenkast unna.

Å forsere Nordens største kunstmuseum i én jafs er for de fleste litt mye. Å bare drive rundt og la seg overraske av vakre ting som dukker opp er en god start. I disse dager kan du også se den eventyrlige  utstillingen Østenfor sol og vestenfor måne. Utstillingen viser et utvalg av Erik Werenskiolds og Theodor Kittelsens tegninger som ble laget til de norske folkeeventyrene for nesten 150 år siden.

3. Afternoon tea på Sommerro

afternoon tea sommerro

Lengter du etter å bli fraktet vekk til en annen tid er nyåpnede Sommerro House stedet for deg. I Gamle Oslo Lysverkets lokaler kan du tre rett inn i 1931 med vakker art deco utsmykning og gjenskapning av gamle skatter.
Litt som Hercule Poirots verden, bare uten krim og drama. 

Afternoon Tea serveres i restauranten To Søstre og byr på lekre søtsaker, sandwicher og scones, et rikt utvalg av te og bobler i flere varianter. Får du smaken på mer har Sommerro har satt sammen en bukett av deilige og spennende hotellpakker.

Noe å sette på ønskelisten til jul?

4. Naturtur

skog badstue

I Japan er tur i skogen et medisinsk forskningsfelt fordi å være i skogen er påvist så mange positive effekter. Kanskje ikke så rart, vi er jo designet til å eksistere ute i naturen, ikke inne i et betongbygg. Shinrin Yoku kalles de det på Japansk, og det kan oversettes til å bade i skogen eller naturen. Vi elsker alt som handler om bading, så dette er vi tilhenger av. 

Ingen er bedre enn DNT på gode tips til hvor du kan bedrive Shinrin Yoku. De har faktisk samlet hele 50 turforslag i denne artikkelen.

Ta for eksempel banen til Skullerud ved Østmarka etter lunsj og gå en liten bit av Flyktningeruta. Snaut 3 timer med skogens ro kan være akkurat passe for en dag med andre ting på planen. Hvis det heller frister med en heldags skogstur anbefales eventyrskogen ved Lusevasan med start fra Grorud. 

5. Gylden solnedgang

kok solnedgang badstue

Kaldere dager gir vidunderlige solnedganger og de nytes best med en matbit eller et glass. 

Fra restaurant og cocktailbar Tolvte og Kranen på toppen av Munch har du orkesterplass til den vakre kveldshimmelen. Ekebergrestauranten er også en klassiker på feltet utsikt og mat. 

Ønsker du å gjøre det enkelt er take-away på et teppe på Sørengkaia en vinner. Hent med noe digg fra populære Mike’s Corner i Bjørvika. Her er det stinn brakke, med god grunn. Sandwichene til Karpes faste fotograf har allerede fått legendestatus, og er perfekte til en kveldspiknikk i solnedgangen. Ta med varm genser og en du er glad i. 

Goood høst!