Hvorfor det er viktig å drikke vann i badstuen.

Vann er den beste tørstedrikk når en tar badstue, og det er viktig å fylle på med nok ettersom en svetter. Mange har etterspurt vann på KOK, og nå har vi en løsning vi håper du blir fornøyd med!

Å være tørst er en følelse alle kjenner til. På KOK er det naturlig nok ikke så rart at en blir tørst, men en tørr tunge og raspende hals er ikke forbundet med velvære. Derfor anbefaler vi alle gjester til å ha med drikkevann! For i fem år har vi jobbet med å få installert vann på Langkaia, slik våre naboer har. Inntil videre måtte vi ta grep. 

De aller fleste husker å ta med seg vann, men det er også en god del som glemmer det. Lett hendt, selv har vi glemt både vann og håndklær og badetøy til bastubesøket. Men å servere gjester vann fra kanner vi fyller på, kommer med en helserisiko vi ikke kan ta. Vi oppfordrer våre gjester til å ta med vann, men vi fant også ut at siden så mange glemmer det, må vi skaffe flasker for kjøp. Du får nå kjøpt vann både på Langkaia og Aker Brygge. Så slipper du å labbe til kiosken i bare badetøy om du skulle glemme å ta med. Å drikke vann i badstuen er nemlig viktig, fordi…

  • I et så varmt miljø som badstue er det lett å bli dehydrert. Det kan være forbundet med helserisiko, så vi anbefaler alle gjester å fylle på rikelig med vann underveis. 
  • Jo mer du svetter, jo renere er svetten som kommer ut. Fyller du på med noe så sunt som vann, føler du deg bare ekstra bra etterpå.

Under finner du flere ting å pakke til badstubesøket. Lagre den et lurt sted (men ikke så lurt at du glemmer hvor du lagret den.)

Drikke vann i badstuen

Pakkeliste for badstue

Badetøy. Ha det gjerne på under klærne når du kommer, så sparer du tid på å skifte.

To håndklær. Et å sitte på og et for å tørke deg med. 

En vanntett pose til vått badetøy.

Drikkevann. Ta heller med for mye enn for lite, for å drikke vann i badstuen motvirker at du blir dehydrert og skumper inn som en rosin. 

Hårstikk. Fordi langt, svett hår er slitsomt.

nb_NONorsk bokmål