Om KOK Norge AS

KOK-opplevelsen skal være en opplevelse for alle og vår viktigste oppgave er å gjøre folk glad. Det håper vi å kunne bringe gjennom en sanselig opplevelse der vann, kulde, varme og pur glede smelter sammen.

KOK skal skape byliv, gode utendørsopplevelser hele året, og gjøre det mulig å bade uavhengig av sesong. Vår ambisjon er å bli et landsdekkende nettverk av selvstendige eiere som drifter KOK-konseptet og bringer en allerede populær aktivitet til sitt hjemsted.

Historien om KOK

KOK Norge AS ble stiftet av Kristin Lorange i 2017 og med seg på laget hadde hun blant annet Paal Mangerud. Med Kristins bakgrunn som kommersiell pilot og Paals erfaring gjennom mange år innen politikk, kultur og uteliv, var det et godt grunnlag for å skape en spennende bedrift med en solid rigg.

Inspirasjonen fikk Kristin på en teambuildingstur i Stockholms skjærgård med sin daværende jobb og en gjeng badeglade piloter. Det var første gang hun opplevde konseptet «flytende badstue», og selv om hun likte hverken badstue eller kaldt vann, var kombinasjonen enormt begeistrende. Kristin bestemte seg for at denne berusende gleden måtte flere få oppleve.

Pilotyrket var Kristins barndomsdrøm, men etter 13 år som kommersiell pilot hadde hun et ønske om å starte for seg selv og bygge en organisasjon basert på verdier det helt klart kan være litt flere av i samfunnet. Bærekraft, fellesskap, mangfold og nærhet til naturen, for å nevne noen. Etter turen til Stockholm var en ny drøm født; å ta badstukonseptet til Oslo slik at hovedstadens beboere kunne oppleve den samme berusende gleden hun hadde opplevd i Sverige.

Gründer av KOK, Kristin Lorange i hvit skjorte, smiler mot kamera

Første badstubåt ble satt på sjøen ved Langkaia februar 2018. Da var Kristin gravid med sønnen Nordahl og jobbet fulltid som pilot frem til femte måned, samtidig som hun bygget den lille bedriften som nå er blitt KOK Oslo. Det var tøft i starten, og folk var skeptiske både til konseptet og området. Bjørvika var på den tiden en lyssky del av byen som få besøkte, enda mindre for å hive seg ut i det sorte, mørke havnebassenget midtvinters.

I 2019 bestemte Kristin seg for å satse alt på KOK. Å gå fra en trygg stilling som pilot med god lønn til et usikkert gründerliv føltes som en stor risiko. Heldigvis har hun aldri angret. Det er få kvinnelige piloter i Norge, men også for få kvinnelige gründere! Ved å følge hennes nye drøm vil Kristin fortsette å utgjøre en forskjell, og inspirere andre til å tro på seg selv.

I overgangen til 2020 skilte KOK ut driften i KOK Oslo fra konsepteier og franchisegiver KOK Norge AS. Nå har selskapet 9 badstuer i Oslo, og KOK-konseptet planlegger nå utvidelse til landets største byer.

nb_NONorsk bokmål