Om oss

Om oss

Vår motivasjon

KOK-opplevelsen skal være en opplevelse for alle og vår viktigste oppgave er å gjøre folk glad. Det håper vi å kunne bringe gjennom en sanselig opplevelse der hav, saltsmak i munnen, kulde, kroppsvarme og pur glede smelter sammen. En får kjenne på følelsen av å bare være menneske. Eller venneske, som en vi kjenner kaller det.

KOK skal også skape byliv, gode utendørsopplevelser hele året, og gjøre det mulig å bade uavhengig av sesong. Vår ambisjon er å bli et landsdekkende nettverk av selvstendige eiere som drifter KOK-konseptet og bringer en allerede populær aktivitet til sitt hjemsted. Vi skal også til steder som KOK New York og KOK Tokyo med tiden, for myndighetene der jobber med å rense vannet, og KOK skal bevise at vi ikke lenger behøver å akseptere at verdens havner ikke er rene. Vi vil at de skal være trygge steder å bade for byens borgere.

KOK bringer deg litt magi i en grå hverdag✨ Tør du hoppe i havet med oss?

Verdiene våre

Frihet – vi jobber for at alle skal føle seg fri til å være seg selv. Både som individer og gjennom KOK-opplevelsen som frigjør deg fra tid og sted. I hvert fall et par timer.

Fremtid – ja, vi vet det ikke egentlig er en verdi. Eller er det ikke det? For vi tror på bærekraft og strever for at både dyr og mennesker skal ha et godt sted å bo. 

Fellesskap – Det beste vi vet er når KOK-gjester med helt forskjellig demografi knytter bånd gjennom skrekkblandet fryd ved å bade i iskaldt vann og sitte sammen i en badstue. KOK skal være et sted for alle, der barn og voksne i alle aldre finner et naturlig fellesskap. 

Våre målsetninger

Gjesten: KOKs gjester skal forlate oss med et smil om munnen og ha lyst til å dele opplevelsen med andre. Å gjøre folk glade er vår viktigste misjon! 

Franchisetaker: En fornøyd samarbeidspartner skal oppnå lønnsomhet i tråd med forespeilede budsjetter. Dette utgjøres av en minimum avkastning og fornuftig lønn. Franchisetaker skal ha det gøy på jobb og finne glede i å bygge sin lokale virksomhet videre.

Nærmiljøet: Lokalbefolkning, tilreisende, andre aktører og de kommunale etater skal oppleve at KOK er et konsept som bidrar til økt byliv og gode utendørsaktiviteter hele året. Vi skal også i samarbeid med andre bidragsytere i lokalsamfunnet, skape enda mer stolthet og eierskap til det flotte stedet de bor og naturen. Sammen skal vi løfte frem landets flotteste havnperler. 

Felles for alle: Felles for alle er opplevelsen av å være en del av noe større, en kultur som skaper glede og tilhørighet. Vi tror på langsiktighet og forutsigbarhet i dette fellesskapet, og ikke minst en glede over den flotte naturen som omgir oss og som vi kjenner oss en del av når vi hopper i havet.

Historien

KOK ble stiftet av Kristin Lorange i 2017 og med seg på laget hadde hun blant annet Paal Mangerud. Med Kristins bakgrunn som kommersiell pilot og Paals erfaring gjennom mange år innen politikk, kultur og uteliv, var det et godt grunnlag for å skape en spennende bedrift med en solid rigg.

Inspirasjonen fikk Kristin på en teambuildingstur i Stockholms skjærgård med sin daværende jobb og en gjeng badeglade piloter. Det var første gang hun opplevde konseptet «flytende badstue», og selv om hun likte hverken badstue eller kaldt vann, var kombinasjonen enormt begeistrende. Kristin bestemte seg for at denne berusende gleden måtte flere få oppleve.

Pilotyrket var Kristins barndomsdrøm, men etter 13 år som kommersiell pilot hadde hun et ønske om å starte for seg selv og bygge en organisasjon basert på verdier det helt klart kan være litt flere av i samfunnet. Bærekraft, fellesskap, mangfold og nærhet til naturen for å nevne noen. Etter turen til Stockholm var en ny drøm født; å ta badstukonseptet til Oslo, slik at hovedstadens beboere kunne oppleve den samme berusende gleden hun hadde opplevd.

Første badstebåt ble satt på sjøen ved Langkaia februar 2018. Da var Kristin gravid med sønnen Nordahl og jobbet fulltid som pilot frem til femte måned, samtidig som hun bygget den lille bedriften som nå er blitt KOK Oslo. Det var tøft i starten, og folk var skeptiske både til konseptet og området. Bjørvika var på den tiden en lyssky del av byen som få besøkte, enda mindre for å hive seg ut i det sorte, mørke havnebassenget midtvinters.

Men det tok seg opp, og selv om KOK kun hadde åpent ni av det første årets måneder, endte bedriften med en omsetning på 1 million kroner. Det påfølgende året ble omsetningen 4,9 millioner kroner. Samtidig omsatte vi våre erfaringer i det vi kaller KOKeboka og drømmen var blitt til en franchise. I 2019 hadde vi rundt 25.000 besøk på våre badstuer, og før korona inntraff lå det an til å doble seg for 2020.

I 2019 bestemte Kristin seg for å satse alt på KOK. Det var litt skummelt å si opp jobben som pilot. Å gå fra en trygg stilling med god lønn, til et usikkert gründerliv kjennes som en stor risiko. Heldigvis har hun aldri angret. I tillegg kjentes det synd å forlate pilotyrket hvor det kun er fem prosent kvinner i Norge. Men landet har heller ikke mange kvinnelige gründere! Ved å følge hennes nye drøm vil Kristin fortsette å utgjøre en forskjell, og inspirere andre til å tro på seg selv.

I overgangen til 2020 skilte KOK ut driften i KOK Oslo fra konsepteier og franchisegiver KOK Norge. Nå har selskapet badstuer i Oslo, Holmsbu, Hamar, Sandvika og Drammen og skal fortsette å utvide i landets største byer.

Konsekvensene av koronapandemien har rammet oss som mange andre, men vi føler oss heldige som har stigende bookingtall igjen. Vi har stor tro på konseptet og er kommet for å bli.

Vil du snakke med oss?

Ta kontakt på hei@koknorge.no