Høstferie i Oslo? Her er 5 tips.

Start høstferie! For mange betyr det hyttetur på fjellet eller reiser til varmere strøk. De fleste blir likevel i byen eller tar en kombinasjon. Kanskje tar du ikke høstferie i det hele tatt, men vil gjøre noe gøy allikevel?

Skal høstferien tilbringes i Oslo har vi tips til koselige ting du kan finne på. Plukk og miks for en intens dag med kos, eller spre opplevelsene over flere. La oss begynne.

1. En lang morgen

Lange morgener er kjennetegn på ferie. Men om du ikke skal ta helt fri så kan du benytte den kanskje litt roligere perioden til å møte morgenlyset i en badstue på Aker Brygge og sone ut i varmen. Med lyden av rolig musikk på høyttaleren og hyllet inn damp og varme, kjenner du musklene bli myke og skuldrene lave, før du møter resten av dagen. Like i nærheten av KOKs badstuer på Aker Brygge holder bakeriet Kveitemjøl til. De som skapte the cube, vet du. De har bakevarer av surdeig og deilig kaffe, og egner seg perfekt til post badstufrokost. 

Kvinne på dekket av en flytende badstue i Oslo

2. Kunstrunde

Følelsen etter badstue, nykokt og mør, salig og svevende, er den perfekte tilstand for å oppleve kunst. Da passer det bra at Nasjonalmuseet kun er et stenkast unna. Å bare drive rundt og la seg overraske av vakre ting som dukker opp er en fin måte å oppleve museet på. For å skulle forsere Nordens største kunstmuseum i én jafs er for de fleste litt mye. I høstferien åpner utstillingen Harriett Backer. Hvert atom er farge. Backer var en av Norges mest betydningsfulle kunstnere og utstillingen presenterer Backers liv, kunstneriske utvikling og posisjon i samfunnet gjennom en tid hvor kvinners rettigheter endret seg radikalt. Utstillingen står til 14. januar 2024.

3. Afternoon tea på Sommerro

Lengter du til en annen tid og et annet sted, som på ferie, er Sommerro House stedet for deg. I Gamle Oslo Lysverkets lokaler kan du tre rett inn i 1931 med vakker art deco utsmykning og gjenskapning av gamle skatter. Litt som Hercule Poirots verden, bare uten krim og drama. Afternoon Tea serveres i restauranten To Søstre og byr på lekre søtsaker, sandwicher og scones, et rikt utvalg av te og bobler i flere varianter. 

Vil du ha en staycation eller unne deg en ekstra fin overnatting i Oslo,  har Sommerro har en bukett av deilige og spennende hotellpakker. Noe å sette på ønskelisten til jul? 

Et par nyter afternoon tea på sommerro house i Oslo

4. Ut i skogen

I Japan er tur i skogen et medisinsk forskningsfelt fordi å være i skogen er påvist så mange positive effekter. Kanskje ikke så rart, vi er jo designet til å eksistere ute i naturen, ikke lukket inne i betong og asfalt. Å være ute i skogen kalles for Shinrin Yoku på japansk, og det kan oversettes til å bade i skogen eller naturen. Vi elsker alt som handler om bading, så dette er vi tilhenger av. 

Ingen er bedre enn DNT på gode tips til hvor du kan bedrive Shinrin Yoku. Vil du ha utsikt på turen, får du her tipsene til toppturer i marka. Andre forslag er å ta banen til Skullerud ved Østmarka og gå en liten bit av flyktningruta. Snaut 3 timer med skogens ro kan være akkurat passe for en dag med andre ting på planen. Hvis det heller frister med en heldags skogstur, anbefales eventyrskogen ved Lusevasan med start fra Grorud. 

Ta for eksempel banen til Skullerud ved Østmarka etter lunsj og gå en liten bit av Flyktningeruta. Snaut 3 timer med skogens ro kan være akkurat passe for en dag med andre ting på planen. Hvis det heller frister med en heldags skogstur anbefales eventyrskogen ved Lusevasan med start fra Grorud. 

Lyset faller gjennom bladene på en sti i skogen kledd i høstfarger

5. Nyt en gylden solnedgang

Kaldere dager gir vidunderlige solnedganger. Hva med å nyte en sammen med en matbit eller et glass?

Fra restaurant og cocktailbar Tolvte og Kranen på toppen av Munch har du orkesterplass til den vakre kveldshimmelen. Ekebergrestauranten er også en klassiker på feltet utsikt og mat. 

Ønsker du å gjøre det enkelt er take-away på et teppe på Sørengkaia en vinner. Hent med noe digg fra populære Mike’s Corner i Bjørvika. Her er det stinn brakke, med god grunn. Sandwichene til Karpes faste fotograf har allerede fått legendestatus, og er perfekte til en kveldspiknikk i solnedgangen. Ta med varm genser og en du er glad i. 

Goood høstferie i Oslo!

nb_NONorsk bokmål