5 tips til en fin Oslosommer

Ser du etter ting å gjøre i Oslo? Her har vi samlet tips til ting å se å gjøre i Tigerstaden i sommer.

1. Oppdag en ny bydel

Oslo er ikke stor, men variasjonen er det! Vi tenker spesielt på bydelene. Stramme Bjørvika med Munch Brygge, Sørenga sjøbad og lang rekke restauranter, kaféer og aktivitetsmuligheter, står i stor kontrast til Kampen med de små, fargerike husene, den nye piazzaen, slakteren og en blomsterhandel du ikke kan unngå å bli glad av. Fra Kampen Park har du dessuten utsikt til både Bjørvika og Holmenkollen.

Fredensborg ligger nærmere sentrum, men er et annet nabolag som er trivelig å vandre i. Ta med deg en kaffe fra Vulkan-området rett i nærheten og rusle rolig opp Telthusbakken og forbi den lille kolonihagen. Da kommer du også til Oslos eldste kirke, og gravlunden hvor mang en fordums kjendis ligger.

2. Øyhopping i skjærgården

guide oslo sommer

Denne opplevelsen kommer vi ikke utenom.
Hovedøya ligger aller nærmest, har fine knauser å bade fra og spennende ruiner å utforske. Gressholmen har flere badesteder, en hyggelig kro med god mat og forskjellige arrangementer utover sommeren. På Langøyene har badeplassen fått en skikkelig sjau, og et mer tilrettelagt sted skal du lete lenge etter. At billett til disse mini-paradisene koster det samme som en bussbillett, synes vi er så topp! 👌

Bonustips: Blir køene ut til øyene i lengste laget, har vi har ledige tider for KOK-cruise i august. To timers tur med din egen gjeng i en privat badstubåt! Spør skipperen om anbefalinger til perlene blant øyene.

3. Smak på noe nytt

Vanedyret mennesket kan ofte ha en hang til å gå på de samme stedene igjen og igjen *kremt*. Men når Aftenposten smeller til med en liste over Oslos 50 beste restauranter,ser vi ingen grunn til å ikke legge et besøk på et uprøvd sted inn i den sløve sommerkalender´n. Ta med ullgenser i tilfelle sen kveld på disse med uteservering.

Ben Reddik på Løkka har et sus av utlandet over seg, og rene og økologiske råvarer.
Geita i Geitemyrsveien har vi hørt gode ord om (de har også en bra uteservering).
Fyr Bistronomi i Bogstadveien, som har fått bærekraft-skryt i Michelin-guiden, kan vi få gourmet-grillmat. 

4. Oppdag natur-hemmeligheter midt i byen

Senk tempoet og skru på feriemodusen i en av naturperlene som Oslo har å by på. Bjølsenparken for eksempel, som har gjemt seg i en krok av Sagene. Det er svært lite som skjer der blant de digre trærne, helt strålende sted å lese en bok i fred. Vil du ha litt mer action kan du dra til Svartdalsparken som ligger ved Alnaelva. Gå en liten tur i urskogen der!

5. Bad på et nytt sted

guide oslo sommer

Når “alle” flokker til Sørenga, Tjuvholmen og Huk og ligger tre i høyden som en overbefolket hvalrosskoloni,
er det lett å få inntrykk av at det er de eneste plassene å bade i Oslo. Sånn er det jo ikke. Steinbruvann i Groruddalen ligger like lett tilgjengelig som Sognsvann, begge er fine badesteder. På Nydalen badeplass er vannet ferskt og forfriskende, og det er flere spisemuligheter like ved.Ingierstrand og Sydstranda på Ulvøya er også badeplasser som får tommel opp av oss!

God Oslosommer! Vi håper du får en skikkelig fin en!

nb_NONorsk bokmål