Julegaver dine ansatte vil elske!

Vil du vise dine ansatte at du setter pris på dem? Det finnes mange måter å gjøre det på, men når vi en gang nærmer oss jul, er julegaver lavthengende frukt. Gaver er et av de fem kjærlighetsspråkene – vi skal ikke gå nærmere inn på det nå, men vi har noen tips til julegaver til ansatte de garantert vil sette pris på.

Written by: Guro Thobru

Det er de små tingene i hverdagen som teller mest, men julegaver til ansatte er en fin anledning til å gjøre litt ekstra stas på mennesker du omgås i det daglige. Det er slutten på året og det er hyggelig at det ligger noe annet under treet enn hjemmestrikka sokker og krimboken en også får av tante Lena. Velger du gave med omhu vil de ansatte merke at de betyr noe, og det igjen er viktig for motivasjonen.

Da kjører vi: julegavetips!

julegaver til ansatte

Opplevelser i julegave

Mange vil sette pris på opplevelser i stedet for ting som støver ned i en skuff. I den grad det kommer støv ned i en skuff, men du tar poenget. Materielle ting til de som har alt, har ikke så mye for seg. Gi opplevelser i stedet!

Av alle fine opplevelser en kan gi i julegave, må vi aller først nevne KOK-opplevelsen i form av et gavekort på badstue. Vi er hellig overbevist om at dine ansatte vil elske det! Du kan velge fritt hvilket beløp det skal være, hvor mange du vil ha og om det skal være fysisk eller digitalt. For et deilig kinderegg å gi! Glede av å tenke på hvor glade dine ansatte vil bli, glede når de besøker KOK og glede av å tenke tilbake på fine minner.

Illustrasjon: to glade gutter sitter i badstuen. Den ene smiler stort mot solen.

Lignende følelser kan boble av å gi og få gavekort til en konsert, teater, kino, stand-up show eller festival. Kjenner du de ansatte godt, vet du kanskje akkurat hva de vil like best, og du kan gi spesifikke billetter. Du kan og la dem få velge helt fritt fra for eksempel Eventim eller en lokal aktør.

En sportslig opplevelse kan også slå an. Klatreparker, badeland og fjorder står klare til å klarte, bade eller padle i,
og på denne siden får du kjøpt gavekort på utendørsaktiviteter i flere former.

Hygge på restaurant er en gave som vil glede de fleste. Hos Givn finner du gavekort på restauranter i både Hamar og Oslo. KOK først, restaurant etterpå? Givn sender til og med påminnelse til mottaker, så hyggen ikke blir glemt.

Bærekraftige julegaver til ansatte

Fysiske ting er ikke feil det heller, altså, men vi slår et slag for det som ligger i den mer bærekraftige enden av skalaen. For eksempel:

Ullundertøy fra FOGG Gildeskål. Merket er grunnlagt og drevet av to søstre fra Nord-Norge med verdier som samarbeid, kreativitet og respekt for naturen i utviklingen av merket. Klærne er laget for å vare, og vil varme dine ansatte helt innerst enten de er på kontoret eller på tur.

julegaver til ansatte

For at de ansatte skal kunne prestere, må de også hvile. MYYK er kjent for det mykeste sengetøyet på den nordlige halvkule, men de lager også klær i økologisk bomull som er deilige å krype inn i etter jobb. Hva med en Sunday Hoodie til en som kan trenge å senke skuldrene?

Vil du strekke deg langt i den bærekraftige retningen, blir det omtrent ikke grønnere enn å plante et tre. Hos Treedom kan du plante et eller flere trær på vegne av dine ansatte, på mange ulike steder i verden. Du kan velge hva slags tre og hvor mye CO2 det skal absorbere og mottaker av gaven kan følge utviklingen til treet. En fin og samlende gave til teamet!

Mat og drikke i julegave

Veien til en ansatt sitt hjerte går via magen, er det ikke det en sier? Det er i alle fall hyggelig å få noe som smaker godt i gave.

Vi vil tipse om å sette sammen en digg matpakke, med litt mer piff enn den til lunsj. Hos Smak av Italia kan du bla i julekatalogen deres og finne den pakken som frister mest. Uansett hva du velger, tipper vi at de ansatte vil bli glade for denne gaven.

Julegaver til ansatte

Hos Amoi kan du få kvalitetsvarer fra lokale bedrifter levert på døra til de aller fleste steder i landet. Hva med å gi et gavekort på doughnuts fra Talormade til fredagskosen? De går det faktisk gjeteord om. Eller kanskje pølser fra det lokale pølsemakeriet, eller franske delikatesser fra nisjebutikken du ikke visste fantes? Amoi sørger for at produkter som ikke finnes på kjøpesentrene finner veien hjem til dine ansatte. Eller som en del av den matpakken du hadde i tankene.

Noe annet som snakker til et ansatt-hjerte er god kaffe. Dere har sikkert har topp kaffe på kontoret, men de ansatte tar vel helg i blant også? Sørg for at de våkner uten kaffe-panikk i helgene, med et kaffeabonnement fra for eksempel Fuglen.

Det siste gavetipset sprudler! En flaske sider fra Åkre Gård i Hardanger er ganske spesifikt med tanke på det store utvalget du finner på Polet, men denne lokale produsenten har vunnet gull i internasjonale sider-konkurranser. Historien bak merket handler om å gå mot strømmen, ha tro på seg selv og sitt bidrag i verden, og å bidra i lokalsamfunnet. Sånne ting liker vi, da. Og sikkert de de du jobber sammen med også!

Håper du fant noe dine ansatte vil like! Lykke til i gavejakten. 

Husk på skattefri grense på julegaver

Fra og med inntektsåret 2021 er den generelle beløpsgrensen for skattefrie gaver i arbeidsforhold på kr 5 000.
Videre er vilkåret om at gaver som gis av arbeidsgiver som en generell ordning for de ansatte opphevet.
Dette gjelder alle typer anledninger der arbeidsgiver gir en gave. Les mer hos Skatteetaten om du er i tvil om gavene er innafor. 

en_USEnglish