KOK i presse og media

KOK-opplevelsen skal være for alle og vår viktigste oppgave er å gjøre folk glad. Det håper vi å kunne bringe gjennom en sanselig opplevelse der vann, kulde, varme og pur glede smelter sammen. KOK skal skape byliv, gode utendørsopplevelser hele året, og gjøre det mulig å bade uavhengig av sesong.

Under kan du se videoen om KOK i forbindelse med vår 5 årsdag februar 2023, lese litt om vår historie,
og se hva andre har skrevet.

Om du har lyst til å skrive om oss kan du bla gjennom vårt presse-kit for bilder, og ta kontakt med oss på e-post.

Historietimen

KOK ble stiftet av Kristin Lorange i 2017. Etter 13 år som kommersiell pilot hadde hun et ønske om å starte for seg selv og bygge en organisasjon basert på verdier det er behov for flere av i samfunnet. Bærekraft, fellesskap, mangfold og nærhet til naturen, for å nevne noen.

Inspirasjonen til konseptet fikk hun på en teambuildingstur på flytende badstuer i Stockholms skjærgård sammen med badeglade pilotet. Kristin likte hverken badstue eller kaldt vann, men syntes kombinasjonen var enormt begeistrende.
Der og da bestemte hun seg for at flere måtte oppleve denne berusende gleden!

Med seg på laget for å starte KOK, hadde hun blant annet Paal Mangerud. Med Kristins bakgrunn som pilot og Paals erfaring gjennom mange år innen politikk, kultur og uteliv, var det et godt grunnlag for å skape en spennende bedrift med en solid rigg.

Den første badstubåten ble sjøsatt ved Langkaia februar 2018. Da var Kristin gravid med sønnen Nordahl, jobbet fulltid som pilot og bygget den lille bedriften som nå er blitt KOK Oslo. Det var tøft i starten, og folk var skeptiske både til konseptet og området. Få besøkte Bjørvika på den tiden, og enda færre kastet seg ut i det sorte, mørke havnebassenget midtvinters.

I 2019 bestemte Kristin seg for å satse alt på KOK. Å gå fra en trygg stilling som pilot med god lønn til et usikkert gründerliv føltes som en stor risiko. Heldigvis har hun aldri angret. Det er få kvinnelige piloter i Norge, men også for få kvinnelige gründere! Ved å følge sin nye drøm vil Kristin fortsette å utgjøre en forskjell, og inspirere andre til å tro på seg selv.

I overgangen til 2020 skilte KOK ut driften i KOK Oslo fra konsepteier og franchisegiver KOK Norge.

Nå har vi 9 badstuer i Oslo, fordelt på 4 på Aker Brygge, og 5 på Langkaia som blir liggende rundt badeøya Saga fra slutten av mai.

For media

Trenger du bilder til din sak? Trykk på knappen under. Disse kan fritt brukes i saker som handler om KOK. Husk kreditering til fotograf, som ligger i filnavnet. Finner du ikke det du er ute etter eller i kvaliteten du ønsker – ta kontakt med oss.

As mentioned in

en_USEnglish