5 tips til kreative gaver

Julen innebærer gaver, men gaver som blir liggende i en skuff og glemt like fort som du rekker å si «juletre» er hverken bra for julestemningen eller planeten vår. Her er tips til noen kreative og bærekraftige julegaver som vil varme mottakers hjerte, og ikke fylle skuffer og skap.

Skrevet av: Guro Thobru

Hjemmelaget julegave

Få ting er vel så koselig og kreativt som å kunne gi en gave du har laget selv. Vi mener ikke at du skal frem med trolldeigen igjen, men for eksempel samle dine beste bilder og lag et album fra året som har gått. Eller en kalender, om du ikke har tid til å pusle med et helt album. Gode minner er alltid fint å legge under treet. Og hvem liker vel ikke noe godt å knaske på under teppet i sofaen. Spiselig julegave er en vinner!

Hjemmelaget julegave pepperkaker

Gavekort på badstue

Dette blir ikke liggende i en skuff, og heller ikke glemt. Tenk å kunne gi en julegave som varmer så mye som badstue! Dette er en julegave som både overrasker, skaper noe å glede seg til, og ikke minst som dere kan oppleve sammen! Vi har flere opplevelser å velge mellom, og PrivatKOK og KOK-cruise er fine å gi bort alene (men til dere begge) for litt ekstra varm kvalitetstid sammen, eller dere kan være flere som går sammen om julegaven. Bestill gavekort på KOK her.

leie sauna oslo sørenga

Klippekort på bjørnetjenester

Neida! Men la oss være ærlige. Det er mange der ute som har travle hverdager. Et kskikkelig kreativ gave er et klippekort på en tjeneste, som barnevakt eller hundepass. Det vil garantert bli satt stor pris på av en mottaker som trenger litt fri. Eller klippekort på bare kos som filmkvelder og middager hjemme, eller på hverdagsaktiviteter du vet mottaker liker. Det fine med klippekort i julegave er at du kan være så kreativ du bare orker når du lager det!

Tjeneste i julegave tips

En guidet tur, der du er guiden

Ta med en du er glad i på en guidet tur til et sted du er ekstra glad i, en slags lokal blåtur. Det kan være alt fra en park du liker spesielt godt eller en bortgjemt sti i skogen som du holder kjær til en båttur til et svaberg med nydelig utsikt eller en busstur med utvalgte stopp. Den som får en slik julegave er heldig. 

Legg inn et sosialt besøk i en badstue, et koselig spisested på veien, eller pakk egen pikniksekk og opplevelsen blir fort komplett. Graver du etter noen anekdoter å krydre turen med, lærer kanskje du noe nytt om stedet også.

Guidet tur Akershus Festning

Miljøvennlig gavekort

KOK er bedriftsfadder i WWF. Det betyr at vi støtter deres arbeid for en levende natur med et årlig beløp, og vi håper at mange andre, både bedrifter og privatpersoner vil være med på støtten. En julegave du kan gi bort er gavekort med et fint dyremotiv, eller kanskje en personlig gavekortfilm! Og WWF-kalenderen med naturbilder er en en praktisk og vakker gave som mottaker også vil bli litt klokere av. Årets kalender inneholder nemlig fakta om hvordan dyrene lærer av hverandre.

Miljøvennlig julegave WWF kalender

Trenger du en rolig stund til å planlegge julegavene? Ta deg en tur i badstuen! Og få lave juleskuldre samtidig.

nb_NONorsk bokmål